Sandkassen – et terapeutisk rum.   Side 2 Forrige side
 
 
 
 
Sandplay er en ideel metode og tilgang , når man arbejder med voksne og børn. Metoden giver klienten mulighed for at få adgang til deres inderste tanker og følelser, og gør dem i stand til på det ubevidste plan at løse ofte ubevidste problemstillinger uden at blive konfronteret, og måske fremmedgjort.

I klientens sandbilleder er der som regel en overflademening og symbolsk mening. Brugen af symbolsprog  gør Sandplay til et særdeles virkningsfuldt redskab, hvor får mulighed for at kommunikere problemstillinger de ellers ikke ville have haft en jordisk chance for at formulere og give udtryk for.

Børn er som regl ikke bevidste om hvad der sker inden i dem, når de er i sandterapi, ligesom de heller ikke er klar over hvad deres sandverden handler om. Børn taler ikke ret meget om deres sandopstilling. Reelt sker der en omdannelse , en psykisk forandring. Det psykiske er i stand til at løse problemet , ofte ret hurtigt- hvis problemstillingen placeres i form af figurer- fysisk form – som i SandplayTryk her for forrige side